Psikolojik Destekli Diyet Programı

Psikolojik Destekli Diyet Programı Nedir?

Psikolog ve diyetisyen görüşmelerinin bir arada yapıldığı ve kişinin yaşamı boyunca sağlıklı ve dengeli beslenmesini planlayan bir beslenme programıdır. Kişiyi hem diyet yapma süresince hem de sağlıklı beslenme süresince psikolojik açıdan hangi duygu durumlarının etkilediği tespit edilerek beslenme ve diyet düzeninin bu şekilde oluşturulması sağlanmaktadır.

Eğer sizin de ruh haliniz stres, kaygı, üzüntü gibi yıkıcı durumlardan fazlasıyla etkileniyorsa ve bu olumsuz süreci yemek yeme ya da yeme eylemini kontrol edememe, ani acıkma gibi kontrol edemediğiniz davranışlar ile çözümlemeye çalışıyorsanız psikolog diyetisyen desteği hakkında bilgi almanınız öneririz. Psikolog destekli diyet programımız sayesinde beslenme rutinlerinize daha sadık kalmanız sağlanacaktır.

Psikolojik Destekli Diyet Programı’nın 3 farklı boyutu vardır.

1. Ölçme ve Değerlendirme; Aşırı yeme isteği ya da kilo vermeye ve kilo kontrolüne engel olan durumların bulunmasında yol gösterici değerlendirmelerin yapılması ve bireysel görüşmeler ile sonuçların değerlendirilmesi.

2. Sağlıklı Yaşamayı Öğrenmek; Sağlıklı yaşamak sadece sağlıklı besinleri tüketmek değildir. Sağlıklı beslenmeyi öğrenmek hem psikolojik hem de bedensel bir eylemdir. Bu sebeple kişilerin öncelikle kendini çok iyi tanıması gerekmektedir. Çünkü; sağlıklı beslenmede amaç; kişinin beslenme alışkanlıkları ve yaşam biçiminin tamamen değişiminden geçer. Nihai hedef sadece kilo vermek değil, beden ve zihin dengesini sağlayarak sağlıklı bir yaşam biçimi elde etmektir.

3. Kazanılan Sağlıklı Yaşamı Sürdürmek; Öğrenilen sağlıklı beslenmenin sürdürülmesinde en büyük düşman strestir. Bu sebeple stres ile başa çıkmayı öğrenmek gerekmektedir. Stresi tolere ederek, yemekten değil yaşamdan zevk almak çok önemlidir.


Neden Psikolojik Destekli Diyet?

Yemek yeme isteği ve stres ile baş edebilmek,

Sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme programı kazanmak,

Her yemek yeme atağını yaşadığınızda kendinizi sakinleştirmeyi öğrenmek,

Yemek yeme planınızı daha sağlıklı ve gerçekçi yapabilmek,

Diyet programında oluşan kaçakların psikolojik nedenini bulmak,

Aşırı yemek yemenize neden olan düşünceleri bulmak ve değiştirmek,

Sağlıklı beslenmeyi öğrenirken zaman yönetimini iyi kullanmak,

Yavaş ve sağlıklı yemek yeme davranışını öğrenmek,

Sizin için sağlıksız olan yiyecek tekliflerine hayır diyebilmek,

Ve en önemlisi;

Diyet bittikten sonra verilen kiloyu geri almamak ve bu sayede sağlıklı beslenmeyi bir yaşam standardı haline getirmek için.